Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Yarışması sonuçlandı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Türkiye 100 olarak adlandırılan listede 76. sırada yer alan VAV Teknoloji Bilişim San. ve Tic. A.Ş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla Samsun’da düzenlenen törende ödülünü aldı.

TOBB verilerine göre Türkiye 100 şirketlerinin ortalama büyümesi %605 olarak gerçekleşirken, söz konusu şirketler Türkiye’deki milli gelir artışının 18 kat üzerinde bir performans sergilediler. Çalışan başı üretimlerini (verimlilik) ortalama %332 arttıran Türkiye 100 şirketlerinin her biri ortalama 93 kişiye istihdam sağlıyor ve ortalama 60 milyon TL’lik satış rakamına ulaşıyor. Bu şirketlerin %63’ü ihracat yaparken toplam 68 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyorlar